Channels & viewing

Are your Roku channels not working? Find troubleshooting tips for adding/removing channels, logging in, authentication, activation, playback issues, and more.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
SteveGee
Reel Rookie

YouTube TV startup sound plays again 20-30 minutes after starting app and watching a show

Jump to solution

I'm curious as well. It is ONLY with ROKU products. Its their sound for the Youtube app for startup. Its about 3 times louder than the TV. I have looked in the settings of the app on Roku, and I cannot find anything to disable it. 

Labels (1)
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
RokuJanadeeK
Community Moderator
Community Moderator

Re: YouTube TV startup sound plays again 20-30 minutes after starting app and watching a show

Jump to solution

Hi @SteveGee,

Thank you for reporting this issue to the Roku Community!

We understand that you are having issues with the YouTube TV. We're happy to help.

We would recommend the basic troubleshooting sequence below:
  1. Remove the channel: navigate to your Home screen, move to the right, highlight the app, press Star*, then select Remove channel
  2. Perform a system reboot: navigate to your Home, select Settings > System > Power (skip if unavailable) > System restart
  3. Re-install the channel: navigate to your Home, scroll and select Store, look for the app, then press Add channel
If the issue persists, we highly suggest that you contact YouTube TV Support, as this issue may be known on their end.
 
We hope this helps.
 
All the best,
Janadee
Nadee K.
Roku Community Moderator

View solution in original post

0 Kudos
2 REPLIES 2
RokuJanadeeK
Community Moderator
Community Moderator

Re: YouTube TV startup sound plays again 20-30 minutes after starting app and watching a show

Jump to solution

Hi @SteveGee,

Thank you for reporting this issue to the Roku Community!

We understand that you are having issues with the YouTube TV. We're happy to help.

We would recommend the basic troubleshooting sequence below:
  1. Remove the channel: navigate to your Home screen, move to the right, highlight the app, press Star*, then select Remove channel
  2. Perform a system reboot: navigate to your Home, select Settings > System > Power (skip if unavailable) > System restart
  3. Re-install the channel: navigate to your Home, scroll and select Store, look for the app, then press Add channel
If the issue persists, we highly suggest that you contact YouTube TV Support, as this issue may be known on their end.
 
We hope this helps.
 
All the best,
Janadee
Nadee K.
Roku Community Moderator
0 Kudos
SteveGee
Reel Rookie

Re: YouTube TV startup sound plays again 20-30 minutes after starting app and watching a show

Jump to solution

Apparently, NO ONE HAS EVER HEARD OF THIS. This happens on BOTH of my Roku soundbars. IT IS NOT A YOUTUBE ISSUE, IT IS A ROKU ISSUE. I have already asked youtube. This does not happen on anything but Roku.

Why does no one know???? It happens when you sign into YouTube app for first time of the day. EVERY TIME. 

I've been using Roku for close to 15 years, and customer service has gone downhill. I can't even call and speak to anyone anymore. Maybe it's time to move to a different brand.

0 Kudos
Need Assistance?
Welcome to the Roku Community! Feel free to search our Community for answers or post your question to get help.

Become a Roku Streaming Expert!

Share your expertise, help fellow streamers, and unlock exclusive rewards as part of the Roku Community. Learn more.