Roku Developer Program

Developers and content creators—a complete solution for growing an audience directly.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
renojim
Level 21

SlideShow bug

Setting SetTextOverlayIsVisible(true) and SetTextOverlayHoldTime() to any value (including 0) causes the SlideShow component to just spew isPlaybackPosition events while the image doesn't change (the index returned is always 0).

-JT
0 Kudos
7 Replies
RokuKevin
Level 9

Re: SlideShow bug

Thanks for the bug report. I've confirmed this bug was introduced in v2.8.

We'll have a fix in an upcoming release.

--Kevin
0 Kudos
greno
Level 7

Re: SlideShow bug

I believe I've hit a different bug related to this one. If I use SetTextOverlayIsVisible, the slides do not auto advance. Here is how I create the slideshow

slideshow = CreateObject("roSlideShow")
slideshow.SetMessagePort(port)
slideshow.SetPeriod(6)
slideshow.SetTextOverlayIsVisible(true)

With the above, the next slide will not display after 6 seconds, but will if I remove the SetTextoverlayIsVisible call. I also tried setting SetTextOverlayHoldTime, but that doesn't seem to work (the overlay stays forever) and has no effect on the SetPeriod.

I'm running version 3.0

(edit - hmm, seems like I just recreated the same problem. I should have read the original post more closely Smiley Happy
0 Kudos
greno
Level 7

Re: SlideShow bug

Is this still scheduled to be fixed at some point? I see it was reported back in 2.8 and still exists in 3.0. I'd like to use the overlay in slide shows, but it isn't usable as it stands now.

Thanks,
-Gregg
0 Kudos
roquoonewbie
Level 10

Re: SlideShow bug

I see the exact same bug. Seems it has been the case for quite a while based on the history of this thread. Is there an ETA on when it will be fixed?

It basically makes text overlays unuseable.
0 Kudos
renojim
Level 21

Re: SlideShow bug

A workaround is to not call SetTextOverlayIsVisible(true) and just set the time with SetTextOverlayHoldTime(). I just tried it on 3.1 and I believe it works on 4.1 as well.

-JT
0 Kudos
roquoonewbie
Level 10

Re: SlideShow bug

Great find, and thank you!
0 Kudos
TomCorwine
Level 7

Re: SlideShow bug

"renojim" wrote:
A workaround is to not call SetTextOverlayIsVisible(true) and just set the time with SetTextOverlayHoldTime(). I just tried it on 3.1 and I believe it works on 4.1 as well.


Any word on this? I'm still reproducing this bug on 4.9, and calling SetTextOverlayHoldTime() isn't overlaying any text for me.
0 Kudos