Roku Developer Program

Developers and content creators—a complete solution for growing an audience directly.
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
greubel
Level 7

EnableLinkStatusEvent

Does EnableLinkStatusEvent(true) work ? I know it's not implemented on 3.x
I'm having problems with one of my boxes ( Roku 2XS ) not being able to complete a movie. It gets a lot of "Lost Network Connection" displays but I never get an roDeviceInfo event. The video plays for a couple of minutes, stammers and stumbles at different points and then THE ROKU CRASHES AND BURNS !
The same video plays fine on my other boxes.
1. HD N1000 3.1 bld 1198
2. XDS 2100X  3.1 bld 1198
3. Roku 2XS 3100X  5.5 bld 453 <----- not to good !
4. Roku 3 4200X 5.5 bld 415


m.dev = CreateObject("roDeviceInfo")
m.dev.EnableLinkStatusEvent(true)

This is in my msg loop:
if NOT m.dev.GetLinkStatus()
? "Lost Network Connection"
end if


Question:
1. Should the event work ?
2. Any ideas on the network failing ? Box 3 is about 30 ft and a wall away from the router. Box 1 is an additional 30 away from box 3 and it works fine !
3. Wouldn't it be nice if Roku implemented some sort of error display before it just falls down !
0 Kudos
8 Replies
Roku Employee
Roku Employee

Re: EnableLinkStatusEvent

Can you email me a link to the actual video file (or array of video files) that seems to be causing the reboot?

Thanks

- Joel
jbraverman [at] roku [dot] com
0 Kudos
greubel
Level 7

Re: EnableLinkStatusEvent

Any luck ?
I tried playing the video from the link I sent you and it played the longest, 15 minutes BUT still crashes.
The other boxes played fine.
0 Kudos
EnTerr
Level 8

Re: EnableLinkStatusEvent

An off the cuff remark while waiting response from mothership - have you tried swapping box 3 with one of the others and see if its destiny changes? This is to bisect whether network or application layer (e.g. codec) should be suspected.
0 Kudos
greubel
Level 7

Re: EnableLinkStatusEvent

This sort of got off topic. But, I moved box 3 to number 4's location, same symptom. Moved it right next to router. Appears to crash after 34 seconds.
Tried it 3 times. Hard to navigate because I don't have a HDMI device at that location, used TELNET trace output to decipher where it was.
0 Kudos
Roku Employee
Roku Employee

Re: EnableLinkStatusEvent

"greubel" wrote:
Any luck ?
I tried playing the video from the link I sent you and it played the longest, 15 minutes BUT still crashes.
The other boxes played fine.


I wasn't finding a link you sent me, can you resend?

- Joel
0 Kudos
greubel
Level 7

Re: EnableLinkStatusEvent

Resent
0 Kudos
greubel
Level 7

Re: EnableLinkStatusEvent

Transfered video to a USB drive, plays to completion. So it has to be something with the network ????
I turned on network debug and it says transferring 1.5 mbps stream on 10.0 mbps connection.

I don't mind that the video won't play (but it should). What bugs me is that the Roku crashes and reboots.
Roku should not take the MS Windows philosophy of "If you have a problem, just close all the programs and reboot".
An application should NEVER be allowed to crash the host ! Makes for a bad customer company image for Roku !
0 Kudos
Roku Employee
Roku Employee

Re: EnableLinkStatusEvent

If the video is causing the reboot it generally points to something in the encoding, although, something wrong with the encoding should not cause a player to reboot. Thanks for sending the link for testing.

- Joel
0 Kudos