Roku Device Features, Settings & Updates

Help configuring Roku device settings, using Roku OS features such as screen mirroring, adjusting display type and audio settings, using Guest Mode, and assistance with software updates.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
RowkooJim
Level 7

Re: [Official] Roku OS 8.2

I have to update my status that nothing is streaming correctly on my roku tv.   I thought it was isolated to sling for some reason but it is not.   However all apps including sling Hulu espn Amazon all work fine on my phone and iPad using the same wifi.  

I'm not positive what build I was on before but I'd guess 8.1.   Definitely instant noticeable decrease in performance on 8.2.
0 Kudos
apodtele
Level 7

Re: [Official] Roku OS 8.2

8.2.0 build 4170-30 has arrived.
0 Kudos
fluke
Level 10

Re: [Official] Roku OS 8.2

"bucbrock" wrote:

We are using HLS multi-bitrate streams hosted by Cloudflare.

Cloudflare supports both HLS and MPEG-DASH.  Out of curiosity, has you tried pointing the tester tool to the DASH stream.
The DASH sample URL for the same video seems to be: https://videodelivery.net/a38818fb7de31928f4203250a6650c78/manifest/video.mpd
I'm not trying to indicate any regressions with HLS support should not be fixed--clearly it should continue to work the same as 8.1.  But I wondered if DASH is a possible work-around for now.
0 Kudos
thebtwl
Level 7

Re: [Official] Roku OS 8.2

"harmug" wrote:
It looks like 8.2 was pushed out on my Hitachi Roku TV on 10/24. Since then I'm having issues with buffering on Pluto TV, multiple channels. Sound getting out of sync on Roku app. Reuters TV app, main news screen will turn white, audio (internal speakers) plays fine. The main video stays white, unless I use the down arrow and activate the top banner. Pausing play back will return a full video picture, pressing play and it goes white again after a few seconds. While all this is occurring, the bottom banner stays active and updates with the current story so it's not a total loss of video signal, just the HD portion.
I have a Roku Ultra on another TV, running Rev 8.1, without any of the problems. I connected the ultra to a HDMI on the Hitachi and it works fine so it's not a wireless issue, it looks directly related to the 8.2 rollout.

I've tried hard shutdown, unplug the TV for 5 min - No change
Delete and reinstall Reuters App - No change

Any ideas? You guys have a memory issue with this version? 8.2.0 Build 4165

thanks
mike

Hi Mike,
I'm having the exact same problem with the Reuters TV app. Everything else works fine. I contacted Roku support and got an agent who knew nothing about this. Worse, she had no idea who Reuters were and what Reuters TV was. This did not inspire confidence. Her only advice was to contact Reuters as she says it is obviously a problem with their feed. Useless! Did you get any better luck from Roku or anyone else as to how to fix this? I also have removed the channel and reloaded it a number of times with no luck. To add insult to injury I received an email from Roku stating they considered the issue "resolved" with their advice to contact Reuters. Hardly helpful.
0 Kudos
apodtele
Level 7

Re: [Official] Roku OS 8.2

Let's calm down unless you can confirm that you received 8.2.0 build 4170-30 and still have issues.
0 Kudos
thebtwl
Level 7

Re: [Official] Roku OS 8.2

"apodtele" wrote:
Let's calm down unless you can confirm that you received 8.2.0 build 4170-30 and still have issues.

I can confirm I have just manually downloaded the new 4170-30 and the problem is still the same, i.e. white screen on Reuters channel until I press the pause button and then the picture comes up just fine. When you hit the play button it goes back to white screen when the play/pause buttons disappear from the screen. The opening Reuters screen works fine, it just turns to white when it starts giving you the news. Can I get excited now?
0 Kudos
RokuShawnS
Level 10

Re: [Official] Roku OS 8.2

If you experience issues, it is helpful if you post your serial and model numbers (Settings > System > About).
C. Shawn Smith
Community Liaison

------------
The Cosmos is all that is, and all that was, and ever will be. -- Carl Sagan
0 Kudos
thebtwl
Level 7

Re: [Official] Roku OS 8.2

"RokuShawnS" wrote:
If you experience issues, it is helpful if you post your serial and model numbers (Settings > System > About).

Ok Shaun, but you will appreciate I gave all these details to the ROKU rep on the phone when I called this problem in the first time, but here they are again: TCL model # 55S401, serial # YN000E812433, Roku TV: 7111X, software version 8.2.0 build 4170-30, Uptime 13 minutes. Looking forward to a fix for this. Thank you for your quick response.
0 Kudos
RokuShawnS
Level 10

Re: [Official] Roku OS 8.2

"thebtwl" wrote:
"RokuShawnS" wrote:
If you experience issues, it is helpful if you post your serial and model numbers (Settings > System > About).

Ok Shaun, but you will appreciate I gave all these details to the ROKU rep on the phone when I called this problem in the first time, but here they are again: TCL model # 55S401, serial # YN000E812433, Roku TV: 7111X, software version 8.2.0 build 4170-30, Uptime 13 minutes. Looking forward to a fix for this. Thank you for your quick response.

Thanks.  I don't have access to the CS tool, so there's no way for me to know here on the forums what a user has (unless it's in their signature).
C. Shawn Smith
Community Liaison

------------
The Cosmos is all that is, and all that was, and ever will be. -- Carl Sagan
0 Kudos
thebtwl
Level 7

Re: [Official] Roku OS 8.2

"RokuShawnS" wrote:
"thebtwl" wrote:
"RokuShawnS" wrote:
If you experience issues, it is helpful if you post your serial and model numbers (Settings > System > About).

Ok Shaun, but you will appreciate I gave all these details to the ROKU rep on the phone when I called this problem in the first time, but here they are again: TCL model # 55S401, serial # YN000E812433, Roku TV: 7111X, software version 8.2.0 build 4170-30, Uptime 13 minutes. Looking forward to a fix for this. Thank you for your quick response.

Thanks.  I don't have access to the CS tool, so there's no way for me to know here on the forums what a user has (unless it's in their signature).
Ok Shaun, understood. If it helps, the ticket number issued by Roku Support is 2047941. Perhaps you can push this along from your side as you seem to be more up on the issue than the tech support guys and of course if I call tech support I will always get a different person, which doesn't help.

0 Kudos