Roku Device Features, Settings & Updates

Help configuring Roku device settings, using Roku OS features such as screen mirroring, adjusting display type and audio settings, using Guest Mode, and assistance with software updates.
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted

After updating to 8.2 on TCL, I have lines across the screens in HDMI 1&2 when System UI pops up

The lines only come up whenever the system UI pops up, like the volume or menu.  Every other channel works fine besides the HDMI one. Is there a way for me to downgrade the firmware? I'll add some pictures in a bit.
0 Kudos
12 Replies
RokuShawnS
Level 10

Re: After updating to 8.2 on TCL, I have lines across the screens in HDMI 1&2 when System UI pops up

Can you upload an image of what you're seeing to imgur or similar site?
C. Shawn Smith
Community Liaison

------------
The Cosmos is all that is, and all that was, and ever will be. -- Carl Sagan
0 Kudos
rbtcordell
Level 7

Re: After updating to 8.2 on TCL, I have lines across the screens in HDMI 1&2 when System UI pops up

I have the same problem.
Here is a video of it. (not my video)
https://imgur.com/a/v8lGD4S

It also glitches pretty bad when pulling up the side menu.
0 Kudos
apodtele
Level 7

Re: After updating to 8.2 on TCL, I have lines across the screens in HDMI 1&2 when System UI pops up

Huh? This demonstrates that the video card in your (or not your) computer has hard time supporting 4K monitor. Which video card is that?
0 Kudos
rbtcordell
Level 7

Re: After updating to 8.2 on TCL, I have lines across the screens in HDMI 1&2 when System UI pops up

"apodtele" wrote:
Huh? This demonstrates that the video card in your (or not your) computer has hard time supporting 4K monitor. Which video card is that?

Nope. Just started happening with the latest updates to the TV. Worked perfectly before.
And the glitches only happen when pulling up any UI overlay element on the TV. Never have a glitch otherwise.
I have a Zotac RTX2080 AMP edition.
Here is some others having the same issue
https://www.reddit.com/r/Roku/comments/ ... g_on_hdmi/
https://forums.geforce.com/default/topi ... -1060-3gb/
0 Kudos

Re: After updating to 8.2 on TCL, I have lines across the screens in HDMI 1&2 when System UI pops up

"RokuShawnS" wrote:
Can you upload an image of what you're seeing to imgur or similar site?

Here's a video with the ROKU logo showing off what happens with a different UI comes up-   https://streamable.com/9omjl
IMAGE ALBUM - https://imgur.com/a/nGmBx0m
HDMI channel preview looks normal. (https://imgur.com/a/eJyIpwg).
It isn't a GPU/Cable probleGPUm because the channel preview looks normal.
0 Kudos
RokuShawnS
Level 10

Re: After updating to 8.2 on TCL, I have lines across the screens in HDMI 1&2 when System UI pops up

"TCL_SpecificReveal" wrote:
"RokuShawnS" wrote:
Can you upload an image of what you're seeing to imgur or similar site?

Here's a video with the ROKU logo showing off what happens with a different UI comes up-   https://streamable.com/9omjl
IMAGE ALBUM - https://imgur.com/a/nGmBx0m
HDMI channel preview looks normal. (https://imgur.com/a/eJyIpwg).
It isn't a GPU/Cable probleGPUm because the channel preview looks normal.

Thank you.  And to be specific, this only started happening on 8.2?

I'll forward it over to the team.  Please also add your Serial Number/DeviceID (Settings > System > About) if you haven't already done so.
C. Shawn Smith
Community Liaison

------------
The Cosmos is all that is, and all that was, and ever will be. -- Carl Sagan
0 Kudos

Re: After updating to 8.2 on TCL, I have lines across the screens in HDMI 1&2 when System UI pops up

"RokuShawnS" wrote:
"TCL_SpecificReveal" wrote:
"RokuShawnS" wrote:
Can you upload an image of what you're seeing to imgur or similar site?

Here's a video with the ROKU logo showing off what happens with a different UI comes up-   https://streamable.com/9omjl
IMAGE ALBUM - https://imgur.com/a/nGmBx0m
HDMI channel preview looks normal. (https://imgur.com/a/eJyIpwg).
It isn't a GPU/Cable probleGPUm because the channel preview looks normal.

Thank you.  And to be specific, this only started happening on 8.2?

I'll forward it over to the team.  Please also add your Serial Number/DeviceID (Settings > System > About) if you haven't already done so.

Correct, this started happening after I updated to 8.2. 
Serial Number: YS00UF198013   
DeviceID: FSU83U198013
0 Kudos
RokuShawnS
Level 10

Re: After updating to 8.2 on TCL, I have lines across the screens in HDMI 1&2 when System UI pops up

Thanks.  I'll add it to my report tomorrow morning, but since this is the Thanksgiving Holidays, I may not see traction on it until next Monday.
C. Shawn Smith
Community Liaison

------------
The Cosmos is all that is, and all that was, and ever will be. -- Carl Sagan
0 Kudos
rbtcordell
Level 7

Re: After updating to 8.2 on TCL, I have lines across the screens in HDMI 1&2 when System UI pops up

Here is my info just in case you want it too.

Serial Number: YS005R236752
DeviceID: 8SF005236752
0 Kudos