Roku Developer Program

Developers and content creators—a complete solution for growing an audience directly.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
aecanive
Level 7

MPEG-DASH feed not working and freezes and reboot my TV

Hello, I am creating a player for DASH streaming.

I have already tested several samples from github and several feeds as well, and there is a format for the MPD that freezes my TV and forces a reboot.

Under the <Representation> tag, this sample content plays fine:

<Representation id="0" mimeType="video/mp4" codecs="avc1.64081f" bandwidth="900000" width="1280" height="720" frameRate="24/1">
<BaseURL>videoO.mp4</BaseURL>
<SegmentBase indexRange="868-2951" timescale="15360">
<Initialization range="0-867"/>
</SegmentBase>
</Representation>

On the other hand, this code reboots my TV:

<Representation id="0" mimeType="video/mp4" codecs="avc1.64081f" bandwidth="900000" width="1280" height="720" frameRate="24/1">
    <BaseURL>picta-video0-900000</BaseURL>
    <SegmentList timescale="1000000" duration="5000000" startNumber="1">
        <Initialization range="0-810" />
        <SegmentURL mediaRange="811-90824" />
        <SegmentURL mediaRange="90825-434414" />
        <SegmentURL mediaRange="434415-738807" />
    </SegmentList>
</Representation>
<Representation id="1" mimeType="video/mp4" codecs="avc1.64081e" bandwidth="500000" width="854" height="480" frameRate="24/1">
    <BaseURL>picta-video1-500000</BaseURL>
    <SegmentList timescale="1000000" duration="5000000" startNumber="1">
        <Initialization range="0-810" />
        <SegmentURL mediaRange="811-90824" />
        <SegmentURL mediaRange="90825-434414" />
        <SegmentURL mediaRange="434415-738807" />
    </SegmentList>
</Representation>

I believe that it could be something I am missing, BUT maybe it is something related to the system and I need to do a workaround.

I have tested the problematic feeds, because it all comes from a streaming site, here:

https://players.akamai.com/players/dashjs

and it plays without problem.

Here is a test URL for a feed if anyone wants to try it:

https://www.picta.cu/videos/5602a849e37e4ade905f3d00eaa3de1e/manifest.mpd

Please, point me in the right direction, because if it doesn't stream, then my work is worthless.

Thank you.

OLD: Roku TV 5512X, Roku OS 10.0.0 build 4209-59
Roku TV 5512X, Roku OS 10.5.0 build 4201
0 Kudos
2 REPLIES 2\
imbimp
Level 7

Re: MPEG-DASH feed not working and freezes and reboot my TV

Do you get any errors in the telnet log?

0 Kudos
aecanive
Level 7

Re: MPEG-DASH feed not working and freezes and reboot my TV

When I play the mpd file correctly, the on ethat works, it shows:

buffering
playing
11-11 20:18:15.841 [beacon.signal] |VODStartInitiate ----------> TimeBase(2210 ms)
11-11 20:18:15.842 [beacon.signal] |VODStartComplete ----------> Duration(1847 ms)
 
When I play the file from the url from the picta.cu domain, it shows:
buffering
 
in the screen it reaches a 33% and then it reboots, no output in debug, it keeps waiting indefinitely.
 
By the way, I HAD Roku OS 10.0.0, not I just found out it updated to 10.5.0, and it does the same.
OLD: Roku TV 5512X, Roku OS 10.0.0 build 4209-59
Roku TV 5512X, Roku OS 10.5.0 build 4201
0 Kudos