Roku Developer Program

Developers and content creators—a complete solution for growing an audience directly.
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
joetesta
Level 10

Low End Device Crash during playback

Trying to debug on issue where on Roku LT, video playback often results in channel crash / exit to Home screen after 5+ minutes of video playback.
Any ideas?
tyvmia
aspiring
0 Kudos
14 Replies
DadOfTwo
Level 7

Re: Low End Device Crash during playback

What does the debug trace say? Is it a runtime execution timeout?
0 Kudos
destruk
Level 10

Re: Low End Device Crash during playback

Did you try the new IgnoreStreamErrors metadata value to see if it still crashes, or just skips at 5 minutes?

When set to true the media player will not stop playback when it runs into a streaming related error for this content. Instead, it will skip to the next item in the content list. If this was the last item in the content list the media player will send a regular completion event (like isFullResult).
Channels are still notified of any errors via an isRequestFailed notification but a new attribute in the event’s GetInfo object tells the channel the error was ignored. See the changes related to isRequestFailed for more information. The default value is false.



Available since firmware version 7.5



video_details = {

    streamFormat: "mp4"

    ignoreStreamErrors: true

    streams: [{bitrate: 537, height: 360, width: 640, url: “https://..."}]
}
0 Kudos
joetesta
Level 10

Re: Low End Device Crash during playback

Thank you guys!

This is all debug shows:
02-08 23:41:06.823 [ui.frm.plugin.running.exit] Exiting PLUGIN_RUNNING for dev

Have not yet tried "IgnoreStreamErrors" but going to now, thank you!
aspiring
0 Kudos
joetesta
Level 10

Re: Low End Device Crash during playback

"joetesta" wrote:
Have not yet tried "IgnoreStreamErrors" but going to now, thank you!

Same result.  Seems like some sort of memory issue.  Will keep digging, thank you again.
aspiring
0 Kudos
Veeta
Level 7

Re: Low End Device Crash during playback

It takes some time before the video cache gets completely warmed up and reaching steady state.  If your app has a lot of memory used in brightscript then it may be causing this.  Do you happen to be using RAF?
0 Kudos
joetesta
Level 10

Re: Low End Device Crash during playback

"Veeta" wrote:
  Do you happen to be using RAF?

yes.  is there any recommendation about this?
Going to look into SG memory usage some more.
thank you!
Joe
aspiring
0 Kudos
joetesta
Level 10

Re: Low End Device Crash during playback

Think I got it working, we weren't disposing all the nodes in some cases - thanks for all your help!
aspiring
0 Kudos
joetesta
Level 10

Re: Low End Device Crash during playback

"joetesta" wrote:
Think I got it working, we weren't disposing all the nodes in some cases - thanks for all your help!

argh spoke too soon - after multiple video plays, the player will crash within 5 minutes.  Checked sgnodes_all and that got me further but not seeing anything extra in there now at this later crash point.
aspiring
0 Kudos
Veeta
Level 7

Re: Low End Device Crash during playback

Check 'free' for general system usage.  You can use 'bsc' and 'bcsc' on the console to find brightscript objects but it has to be within the scope of the component that you're interested... basically each component is like an isolated VM that can have its own memory usage so it's hard to see a global usage except for 'free'.

Check that short-lived task nodes are being released once they have finished (e.g.`mytask = invalid`) especially if they are fetching large content structures.  
0 Kudos