Playback Issues - Audio/Video & Power

Help with audio & video playback issues, TV display type recognition & compatibility, HDCP messages, troubleshooting playback errors, advertisements, and resolving power issues.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
overtimeman
Level 9

Youtube delay

I use youtube every day.There is a two second delay with the audio when you go to different videos.It does it on the ads too.Then when the video starts the two second audio delay is there again.I'm using the latest Ultra with the latest update.

I used to have a life before Roku!
0 Kudos
4 Replies
atc98092
Level 21

Re: Youtube delay

I too use my Ultra 4800 almost daily for YouTube, and I've never seen any audio sync issue. I don't have auto-play enabled, so I have to select the next video to play. No idea if that makes any difference. 

Dan
Roku Stick (3600), Ultra (4640), Ultra (4670), Ultra (4800), Premiere (3920), Insignia 720p Roku TV, Sharp 4K Roku TV, Nvidia Shield, Windows 10 Pro x64 running Serviio and Plex on a wired Gigabit network.
0 Kudos
StreamerUser
Level 16

Re: Youtube delay


@overtimeman wrote:

I use youtube every day.There is a two second delay with the audio when you go to different videos.It does it on the ads too.Then when the video starts the two second audio delay is there again.I'm using the latest Ultra with the latest update.


If you have the 2020 Ultra (4800) make sure you change the audio mode to "Auto passthrough" (Settings/Audio/HDMI=Auto passthrough)

0 Kudos
Willblue21
Level 7

Re: Youtube delay

I have the ultra also and i am having the same issue with youtube , i havent seen no auto passthru thou

0 Kudos
atc98092
Level 21

Re: Youtube delay

Auto-passthrough is only on the Ultra 4800. 

Dan
Roku Stick (3600), Ultra (4640), Ultra (4670), Ultra (4800), Premiere (3920), Insignia 720p Roku TV, Sharp 4K Roku TV, Nvidia Shield, Windows 10 Pro x64 running Serviio and Plex on a wired Gigabit network.
0 Kudos