Playback Issues - Audio/Video & Power

Help with audio & video playback issues, TV display type recognition & compatibility, HDCP messages, troubleshooting playback errors, advertisements, and resolving power issues.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
KKthanks
Level 7

Re: No sound in apps

Same thing happened today for the first time.  We have three Roku TVs.  Great. :/

0 Kudos
drbayless
Level 7

Re: No sound in apps

I've had enough rebooting the thing, I threw it away and got a FireTV. Much happier...

 

0 Kudos
Deannaj
Level 7

Re: No sound in apps

I only show a system RESTART but no system reset..... I’m looking in my Roku settings. Am I supposed to look elsewhere? 

0 Kudos
Itisme
Level 7

FIX? No sound in apps

Possible fix on another thread describing a similar problem.  I lost audio for Netflex and Prime but audio for all other channels was fine.  The solution is to go audio in the Roku setting and select HDMI >PCM.  Apparently the problem is with auto detect.  I tried it and it works.

Bmoregurl_122
Level 7

Re: No sound in apps

Thank you so much for sharing that information! I have been losing my mind trying to figure out what was going on with this thing! Immediate fixed and I'm back to streaming

0 Kudos
Dotdot19
Level 7

Re: FIX? No sound in apps

I want to thank you so much this helped me and it did fix my sound problem. I am very grateful

0 Kudos
devadoll
Level 7

Re: FIX? No sound in apps

Thanks!  It worked for me to change the HDMI to PCM instead of the auto detect.  Smiley Happy


@Itisme wrote:

Possible fix on another thread describing a similar problem.  I lost audio for Netflex and Prime but audio for all other channels was fine.  The solution is to go audio in the Roku setting and select HDMI >PCM.  Apparently the problem is with auto detect.  I tried it and it works.


 

MeredithD
Level 7

Re: FIX? No sound in apps

YOU ARE A LIFESAVER THANK YOU!

0 Kudos
erictmail
Level 7

Re: FIX? No sound in apps

Oh that makes sense I guess.. I’m more mechanical than technical so I simply unplugged my HDMI cable and instead used the Video cable, (red,white,yellow + aux-jack), that also came with Roku Express for setup/install. Figured each ports connected separately, so reckoned I’d have a chance and it Works fine now. Rokus auto detect must be detecting what I switched out...(?). 

0 Kudos
Dirkspently
Level 7

Re: No sound in apps

I had this same problem and was able to fix it. In my case, the sound was perfectly fine while scrolling through the apps, then when trying to play something in Netflix - zero sound. Tried the system restart and the network restart, neither worked. I fixed it by going to the Netflix show, playing the show, then there are the sound and closed caption “other” settings at the bottom. Mine was set to English original 5.1 and I changed it to English original. Fixed.

0 Kudos