Getting Started - Setup & How-to

Help getting started with Roku devices, including setup, connecting your device to your TV, linking a Roku device to your account at my.roku.com/link, adding channels, subscribing to services, and more.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Level 7

Roku Ultra no signal on vizio tv 4k when power on

Jump to solution

Every time, Roku Ultra no signal on vizio tv 4k when power on, I need switch input source on vizio, such as cable or other else, then switch back, it works. Any idea?

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Level 8

Re: Roku Ultra no signal on vizio tv 4k when power on

Jump to solution

The software has been up to date.  Which may have been the issue.

I found a new setting (or an existing setting that I overlooked)  On the Roku, I went to System, Advanced Settings, then Advanced display settings.   There I changed the HDR subsampling from 4:2:0 to 4:2:2.   

Now I can see the Roku when powering on my Vizio TV.   This resolves my issue.

View solution in original post

14 Replies
Highlighted
Roku Employee
Roku Employee

Re: Roku Ultra no signal on vizio tv 4k when power on

Jump to solution

@Crane 

Thank for the inquiry.

Have you tried replacing the cable or using another HDMI port? Have you tried connecting this device to another TV and seeing if you experiencing the same issue?

Please keep us posted and we will continue to assist you from there.


Thanks,
Danny

Danny R.
Roku Forum Moderator
0 Kudos
Highlighted
Level 8

Re: Roku Ultra no signal on vizio tv 4k when power on

Jump to solution

I too have the same issue, but with a Streaming Stick +.   I move off the input, then move back and it works.

It can't be the HDMI cable since the Stick is a direct connect.   Changing HDMI ports did nothing.  Nor did registering stick in the CEC.

0 Kudos
Highlighted
Roku Employee
Roku Employee

Re: Roku Ultra no signal on vizio tv 4k when power on

Jump to solution

@KevinG 

Thanks for the note.

How are you powering your Roku Streaming Stick? Through USB connected to your TV, or to a wall adapter?

Please keep us posted and we will continue to assist you from there.


Thanks,
Danny

Danny R.
Roku Forum Moderator
0 Kudos
Highlighted
Level 7

Re: Roku Ultra no signal on vizio tv 4k when power on

Jump to solution

Yes, I tried to replace the cable and use another HDMI port, it doesn't work.

As a couple of weeks ago,  this device is connected to old TV(insignia), it works, never has this issue.

I just confused: why it can't power on Vizio TV, 4K issue?

 

0 Kudos
Highlighted
Level 8

Re: Roku Ultra no signal on vizio tv 4k when power on

Jump to solution

I have tried both.   neither work.  I did set the TV to quick start and USB always powered on.

In  addition, after waiting a bit after the TV start up, I tried blindly hitting the Roku Home and other buttons like Netflix.  That did not work as well.

0 Kudos
Highlighted
Level 18

Re: Roku Ultra no signal on vizio tv 4k when power on

Jump to solution

Many had this problem in Oct & Nov but Roku sent out an update to fix this, have you tried updating your roku?

Edmund
0 Kudos
Highlighted
Level 8

Re: Roku Ultra no signal on vizio tv 4k when power on

Jump to solution

The software has been up to date.  Which may have been the issue.

I found a new setting (or an existing setting that I overlooked)  On the Roku, I went to System, Advanced Settings, then Advanced display settings.   There I changed the HDR subsampling from 4:2:0 to 4:2:2.   

Now I can see the Roku when powering on my Vizio TV.   This resolves my issue.

View solution in original post

Highlighted
Level 7

Re: Roku Ultra no signal on vizio tv 4k when power on

Jump to solution

I’m still having this problem anyone have any other fixes?

0 Kudos
Highlighted
Level 7

Re: Roku Ultra no signal on vizio tv 4k when power on

Jump to solution

Thank you for posting this fix. My issue has been loss of Roku signal when switching between videos or channels. I suspect something to do with changing resolutions. I have searched everywhere for answers and I found your response to similar issue and voila! Seems to have done the trick. 

0 Kudos